Τορτίγια με Σαλάτα Ρεβιθιού | Chickpea Salad Tortilla | Vegan-GF
Είναι ένα τέλειο, πλήρες κρύο πιάτο για finger food αλλά και για τη δουλειά / το σχολείο. Απλό, γρήγορο, νόστιμο και θρεπτικό.
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 1/2 κούπα ρεβίθια
- 1 αβοκάντο
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 1/2 αγγουράκι Κνωσσού (χωρίς τα σπόρια) κομμένο σε κυβάκια
- 1 κ.γ. μουστάρδα dijon
- χυμό ενός λάιμ/λεμονιού
- 2 κ.σ. μαϊδανό ψιλοκομμένο
- ανθό αλατιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 4 τορτίγιες χωρίς γλουτένη
Εκτέλεση:
- Μουλιάστε τα ρεβίθια αποβραδίς, ξεπλύντε τα και βράστε τα σε άφθονο νερό. Αφήστε τα να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ ρίξτε τα ρεβίθια και λιώστε τα με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε το αβοκάντο και πιέστε με το πιρούνι για να λιώσει.
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
- Διορθώστε τη γεύση ανάλογα με το γούστο σας με λεμόνι/αλάτι/πιπέρι.
- Βάλτε το 1/4 του μίγματος σε μια τορτίγια και κλείστε την σε ρολό. Κόψτε το ρολό στη μέση και απολαύστε.
Version in English
I am happy to present you a quick, easy and delicious cold dish that can be served as finger food or as lunch at work/school.
Ingredients: (for 2 persons)
- 1/2 cups chickpeas
- 1 avocando
- 1 small onion. diced
- 1/2 small cucumber, seeded and diced
- 1 tsp dijon mustard
- juice of a lime/lemon
- 2 Tbsp finely chopped parsley
- fine sea salt
- freshly ground pepper
- 1/4 tsp garlic powder
- 4 tortillas, gluten-free
Instructions:
- Soak the chickpeas for 8 hours, rinse and boil them in plenty of water. Let them cool down.
- In a big bowl mash the chickpeas with a fork.
- Add the avocado and mash again.
- Add all the remaining ingredients and mix well.
- Taste and correct with lemon/salt/pepper, to your taste.
- Spread 1/4 of the mixture on a tortilla and roll. Cut the tortilla in half and serve.
- Enjoy!