Τορτίγια με Σαλάτα Ρεβιθιού | Chickpea Salad Tortilla | Vegan-GF

Τορτίγια με Σαλάτα Ρεβυθιού_1
Είναι ένα τέλειο, πλήρες κρύο πιάτο για finger food αλλά και για τη δουλειά / το σχολείο. Απλό, γρήγορο,  νόστιμο και θρεπτικό.

Υλικά: (για 2 άτομα)
  • 1/2 κούπα ρεβίθια
  • 1 αβοκάντο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 αγγουράκι Κνωσσού (χωρίς τα σπόρια) κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. μουστάρδα dijon
  • χυμό ενός λάιμ/λεμονιού
  • 2 κ.σ. μαϊδανό ψιλοκομμένο
  • ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 4 τορτίγιες χωρίς γλουτένη
Εκτέλεση:
  • Μουλιάστε τα ρεβίθια αποβραδίς, ξεπλύντε τα και βράστε τα σε άφθονο νερό. Αφήστε τα να κρυώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ ρίξτε τα ρεβίθια και λιώστε τα με ένα πιρούνι.
  • Προσθέστε το αβοκάντο και πιέστε με το πιρούνι για να λιώσει.
  • Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. 
  • Διορθώστε τη γεύση ανάλογα με το γούστο σας με λεμόνι/αλάτι/πιπέρι.
  • Βάλτε το 1/4 του μίγματος σε μια τορτίγια και κλείστε την σε ρολό. Κόψτε το ρολό στη μέση και απολαύστε.

 

 

Version in English

Τορτίγια με Σαλάτα Ρεβυθιού_2

I am happy to present you a quick, easy and delicious cold dish that can be served as finger food or as lunch at work/school. 

Ingredients: (for 2 persons)
  • 1/2 cups chickpeas
  • 1 avocando
  • 1 small onion. diced
  • 1/2 small cucumber, seeded and diced
  • 1 tsp dijon mustard
  • juice of a lime/lemon
  • 2 Tbsp finely chopped parsley
  • fine sea salt
  • freshly ground pepper
  • 1/4 tsp garlic powder
  • 4 tortillas, gluten-free
Instructions:
  • Soak the chickpeas for 8 hours, rinse and boil them in plenty of water. Let them cool down.
  • In a big bowl mash the chickpeas with a fork.
  • Add the avocado and mash again.
  • Add all the remaining ingredients and mix well. 
  • Taste and correct with lemon/salt/pepper, to your taste.
  • Spread 1/4 of the mixture on a tortilla and roll. Cut the tortilla in half and serve. 
  • Enjoy!

Leave a Reply