Χούμους το κλασικό | Vegan

Χούμους το κλασικό_1

Το χούμους είναι ένα από τα αγαπημένα μου ντιπ. Φροντίζω να υπάρχει πάντα στο ψυγείο για τις νυχτερινές επιδρομές όπου τα φρούτα ή οι σαλάτες δεν είναι αρκετές να με χορτάσουν.

Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του, αρκεί να υπάρχουν βρασμένα ρεβίθια. Γι΄αυτό το λόγο κάθε δεκαπενθήμερο βράζω αρκετά ρεβίθια και τα βάζω στην κατάψυξη σε δόσεις για να τα έχω έτοιμα όταν τα χρειαστώ. Τα αποψύχω στη συντήρηση αποβραδίς, και το επόμενο μεσημέρι είναι έτοιμα να αποτελέσουν τη βάση ενός ωραιότατου χούμους το οποίο συνοδεύει τέλεια το μεσημεριανό φαγητό (ή αποτελεί το μεσημεριανό φαγητό, μαζί με μια πλούσια σαλάτα).

Χούμους το κλασικό_2

Υπάρχουν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο και το καλό είναι ότι επιδέχονται τροποποίηση, ανάλογα με τα γούστα το καθενός. Οι αναλογίες που χρησιμοποιώ εγώ είναι οι εξής:

Υλικά:
  • 1 κούπα ρεβίθια βρασμένα
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.σ. λεμόνι
  • 2 κ.σ. από το νερό που έβρασαν τα ρεβύθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • πιπέρι καγιέν
  • καπνιστή πάπρικα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
  • Βάλτε όλα τα υλικά στην κουζινομηχανή ή στο multi και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  • Γαρνίρετε με μαϊντανό, ελαιόλαδο και γλυκειά πάπρικα.
  • Συνοδεύει υπέροχα ωμά λαχανικά κομμένα σε λωρίδες, αραβικές πίτες κλπ.
    Aποτελεί ιδανική γέμιση για ένα χορτοφαγικό burger.
Extra Tip:
  • Σε περίπτωση που το στομάχι σας δεν αντέχει το ωμό σκόρδο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη.