Βούτυρο αμυγδάλου | Raw-Vegan

Βούτυρο αμυγδάλου_close-up

Οι ωμοί ξηροί καρποί προσφέρουν πολλές εκπλήξεις. Εκτός του ότι περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και αποτελούν ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες, αποτελούν και τη βάση για πολλές χορτοφαγικές συνταγές, γλυκές και αλμυρές.

Μετά το γάλα αμυγδάλου, σειρά έχει το βούτυρο αμυγδάλου. Είναι τόσο πλούσιο σε γεύση και υφή, που θα το λατρέψετε. Προσφέρει όλα τα οφέλη του αμυγδάλου σε κρεμώδη μορφή που απλώνεται εύκολα σε μια φετούλα ζεστό ψωμάκι και μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό σε ένα σούπερ ενεργειακό smoothie, σε ενεργειακές μπάρες, bliss balls κλπ. 

Για να παρασκευάσετε βούτυρο αμυγδάλου (ή άλλων ξηρών καρπών ή σπόρων) πρέπει να διαθέτετε έναν καλής ποιότητας επεξεργαστή τροφών (food processor) μεγάλης ισχύος γιατί απαιτεί δυνατό χτύπημα για αρκετή ώρα.

Υλικά:
  • 3 κούπες αμύγδαλα ωμά
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
  • Βάλτε τα υλικά στον επεξεργαστή τροφών και αλέστε τα με τη λεπίδα S  έως ότου γίνουν μια συμπαγής μάζα.
  • Το μίγμα θα περάσει από διάφορες φάσεις. Πρώτα θα γίνει σκόνη, μετά θα γίνει μια σφιχτή πάστα και στο τέλος θα γίνει μια λεία κρέμα.
  • Η όλη διαδικασία παίρνει περίπου 10 λεπτά. Κατά διαστήματα πρέπει να σταματάτε το χτύπημα για να καθαρίζετε με μια σπάτουλα το υλικό που συσσωρεύεται στα τοιχώματα του μπολ ανάμιξης.
  • Στο τέλος, το παραγόμενο βούτυρο αμυγδάλου θα είναι μια ομοιογενής κρέμα. Το βάζετε σε ένα γυάλινο βάζο και αφού κρυώσει το διατηρείτε στο ψυγείο.

 

Συνταγές με βούτυρο αμυγδάλου:

 

Leave a Reply