Γλυκόξινη Σάλτσα με Κάπαρη | Sweet & Sour Dressing with Capers | Raw-Vegan

Γλυκόξινη σάλτσα με κάππαρη_2Η ζωή μετά τη Βαρκελώνη ποτέ δεν θα είναι η ίδια! 
Έζησα, γεύτηκα, συνειδητοποίησα…
Είναι δε ο παράδεισος του vegan ωμοφάγου. Δεν στερήθηκα τίποτα. Ίσα-ίσα που δοκίμασα τόσες καινούριες γεύσεις και συνδυασμούς που δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν (στη Θεσσαλονίκη το διατροφικό τοπίο είναι πολύ φτωχό για εμάς που υποστηρίζουμε τη μη βία και στη διατροφή μας).

Τέλος πάντων, στη Βαρκελώνη έτρωγα στο Flax&Kale το οποίο έχει πολλές vegan επιλογές, ωμοφαγικές και μη. Όλα πεντανόστιμα και χορταστικά. Και υπάρχει και το αδερφάκι του Teresa Carles το οποίο θα επισκεφθώ την επόμενη φορά. (Γιατί θα ξαναεπισκεφθώ τη Βαρκελώνη οπωσδήποτε).

Επηρεασμένη λοιπόν από τις πεντανόστιμες σαλάτες (το “super bowl” τα σπάει) έφτιαξα και εγώ ένα dressing που απογειώνει. Έτσι είναι… όταν έχεις πηγή έμπνευσης αυξάνεται η δημιουργικότητα σου.
Πάμε…

Υλικά: (για 1/2 κούπα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα dijon
  • 1 1/2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 φέτα ginger 3 εκ.
  • 2 χουρμάδες medjool (βασιλικούς)
Εκτέλεση:
  • Βάλτε όλα τα υλικά στο multi και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε μια κρεμώδη σάλτσα.
  • Φυλάξτε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
  • Η ποσότητα αυτή αρκεί για μια σαλάτα δύο ατόμων σαν κυρίως γεύμα.

 

Version in English

Γλυκόξινη σάλτσα με κάππαρη_1

Life after my trip to Barcelona will never be the same again!
I lived, I tasted, I realized…
Barcelona is a raw-vegan’ s paradise. It didn’t lack anything. On the contrary, I tasted so many new flavours and new combinations that I didn’t even know that they existed (in Thessaloniki there are no such alternatives for those of us who are against violence in the food chain).

Anyway, I ate in Flax & Kale which has many vegan and raw-vegan choices. Everything was delicious and hearty. And there is also Teresa Carles, another restaurant which I will visit on my next trip. (Yes, I will go to Barcelona again and again).

So, coming home I had so many inspirational tasty experiences that my creativity soared and I made a delicious dressing for my salad. 
Let’s do it… 

Ingredients: (for 1/2 cup)
  • 3 Tbsp virgin olive oil
  • 3 Tbsp fresh lemon juice
  • 1 1/2 Τbsp dijon mustard
  • 1 1/2 Tbsp capers
  • 1 slice of ginger aprox. 3 cm
  • 2 medjool dates
Instructions:
  • Put all ingredients into a blender and blend until smooth.
  • Store in a glass jar in the refrigerator for 2-3 days.
  • This quantity is enough for two salads as main course.

Leave a Reply