Κέικ Κολοκύθας με Σοκολάτα | Vegan

Κέικ Κολοκύθας με Σοκολάτα_3
Οι φθινοπωρινές πορτοκαλί κολοκύθες δεσπόζουν χρωματικά στους πάγκους της λαϊκής.
Μην κάθεστε, αγοράστε μια και φτιάξτε αυτό το υπέροχο κέικ. Είναι κόλαση!
Κέικ Κολοκύθας με Σοκολάτα_2
Υλικά: (για 1 κέικ)
Στεγνό μίγμα:
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι ζέας
  • 1 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου
  • 1/4 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής (χωρίς αλουμίνιο)
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού
  • 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλο 
  • 1/4 κ.γ. ginger σε σκόνη

Υγρό μίγμα:

  • 1/4 κούπας λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)
  • 3/4 κούπας σιρόπι αγάβης (ή μέλι)
  • τους σπόρους 1/2 λοβού βανίλιας
  • 1 2/3 κούπες στραγγισμένο πουρέ κολοκύθας
  • 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 100 γρ. χοντροκομμένη πικρή σοκολάτα με στέβια (ή 1/2 κούπα μαύρες σταφίδες)
 Εκτέλεση:
  • Ανακατέψτε τα στεγνά υλικά σε ένα μεσαίο μπολ.
  • Ανακατέψτε τα υγρά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το στεγνό μίγμα.
  • Προσθέστε τα καρύδια και τη σοκολάτα.
  • Ρίξτε το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ την οποία έχετε καλύψει με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήστε στους 180°C (στον αέρα) για 50-60 λεπτά, έως ότου η οδοντογλυφίδα που βυθίζετε στο κέικ να βγαίνει στεγνή.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα και ξεφορμάρετε. 
  • Διατηρείστε το σε γυάλινο τάπερ.

Κέικ Κολοκύθας με Σοκολάτα_1

Leave a Reply