Κολοκυθοκεφτέδες | Vegan

Κολοκυθοκεφτέδες_2

Καλοκαίρι χωρίς τηγανητούς κολοκυθοκεφτέδες δίπλα στη θάλασσα γίνεται; Δεν γίνεται!

Για ένα τόσο αυθεντικό ελληνικό καλοκαιρινό πιάτο δεν θα μπορούσα να εμπιστευτώ άλλη από τη Βέφα Αλεξιάδου. Στο βιβλίο της “Νηστήσιμα Υγιεινά” έχει πολλές συνταγές για χορτοφάγους. Είναι ένα από τα πρώτα βιβλία συνταγών που αγόρασα όταν έγινα vegan και ομολογώ ότι είναι ανεξάντλητο.

Από αυτό το βιβλίο λοιπόν προέρχεται η συνταγή που ακολουθεί και είναι σίγουρη επιτυχία!

Κολοκυθοκεφτέδες_3

Υλικά: (για 12 κεφτέδες)
  • 750 γρ κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 μεγάλη ντομάτα περ. 200 γρ. τριμμένη στον τρίφτη
  • 150 γρ φυτικό τυρί τριμμένο
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊδανό
  • 1/2 κ.γ. γλυκειά πάπρικα
  • φρεσκοτριμμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 5 κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης
Εκτέλεση:
  • Πασπαλίστε τα τριμμένα κολοκύθια με λίγο αλάτι και αφήστε τα σε τρυπητό να στραγγίσουν τουλάχιστον 1/2 ώρα.
  • Στίψτε τα μέσα στις παλάμες σας και βάλτε τα σε ένα μπολ.
  • Προσθέστε τη ντομάτα, το φυτικό τυρί, τον άνηθο, το μαϊδανό και τα καρυκεύματα.
  • Προσθέστε κουταλιά – κουταλιά εναλλάξ την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι μέχρι να αποκτήσετε ένα μίγμα που να σφιχτό και συμπαγές και να πλάθεται. Εάν χρειαστεί, προσθέστε λίγο παραπάνω φρυγανιά & αλεύρι (εξαρτάται από τον πόσο νερό έβγαλαν τα κολοκυθάκια).
  • Πλάστε κεφτέδες και τυλίξτε τους σε τριμμένη φρυγανιά.
  • Τηγανίστε τους κεφτέδες σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο.
  • Σερβίρονται ζεστοί σαν συνοδευτικό ή σαν κυρίως μαζί με μια σαλάτα. 
Extra Tip:
  • Αντί για τριμμένη φρυγανιά μπορείτε να τρίψετε στο multi κρίθινο ντάκο. Το προτείνω.
  • Μπορείτε να κάνετε διπλή ποσότητα και αφού τυλίξετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε φρυγανιά να τους καταψύξετε. Έτσι θα γλυτώσετε χρόνο και θα αξιοποιήσετε τα extra κολοκυθάκια που έχετε στο ψυγείο και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε.

Leave a Reply