Κρακεράκια Ρεβιθιού | Chickpea Crackers | Vegan

Κρακεράκια ρεβιθιού_1

Κρακεράκια.
Υγιεινά.
Πεντανόστιμα.
Τα έφαγα με μια σαλάτα που είχε τα πάντα-όλα!

Η συνταγή είναι η βασική. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε (ελιές, καυτερή πιπερίτσα, λιαστή ντομάτα, σουσάμι, διατροφική μαγιά  κλπ).

Συστατικά: (για 1 ταψί)
  • 1 κούπα ρεβίθια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Μουλιάστε τα ρεβίθια αποβραδίς.
  • Βράστε τα σε άφθονο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης για 50-60 λεπτά, ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι.
  • Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφών εκτός από το λάδι και ανακατέψτε καλά.
  • Ρίξτε το λάδι λίγο-λίγο μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει μια μαλακή ζύμη σε μορφή μπάλας.
  • Βάλτε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα, πιέστε την με τα χέρια για να απλώσει, καλύψτε με άλλη μια λαδόκολλα και απλώστε την με έναν χοντρό πλάστη σε πάχος περίπου 1/2 εκ.
  • Μεταφέρετε τη λαδόκολλα με τη ζύμη στο ταψί του φούρνου και κόψτε σε κομμάτια με το εργαλείο κοπής πίτσας. Τρυπήστε το κάθε κομμάτι 2-3 φορές με ένα πιρούνι.
  • Ψήστε τα κρακεράκια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 45-50 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά.
  • Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί και αποθηκεύστε τα σε ένα γυάλινο σκεύος.

 

  

Version in English

Κρακεράκια ρεβιθιού_2

Crackers.
Healthy.
Delicious.
I ate them with a buddha-bowl salad.

This is the basic recipe. You can add whatever you want (olives, chillies, sun-dried tomatoes, sesame seeds, nutritional yeast etc).

Ingredients: (for 1 baking tray)
  • 1 cup chickpeas
  • 1 bay leaf
  • 1 cup rolled oats
  • 2 cloves garlic
  • 2 Tbsp lemon juice
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1 tsp dried oregano
  • 1/4 cup extra virgin olive oil
Instructions:
  1. Soak the chickpeas overnight.
  2. Put them in a pot with plenty of water and the bay leaf and boil them for 50-60 minutes, until cooked.
  3. Place all the ingredients in a food processor, apart from the olive oil and blend.
  4. Add the olive oil little by little and blend until the dough is smooth and forms a ball.
  5. Put the dough on a baking paper and press it with your hands to start flattening it. Place a second piece of baking paper on top of the dough and, using a rolling pin, roll until it is evenly spread  and approximately 1/2 cm thick.
  6. Put the baking paper with the dough on the baking tray and cut the dough into cracker shaped pieces using a pizza roller. Prick each cracker 2-3 times with a fork.
  7. Bake at 180°C for 40-50mins until golden and crispy.
  8. Leave the crackers to cool and store them in a glass container.

 

Πηγή: mykidslickthebowl.com

Leave a Reply