Σοκολατένιες Τρούφες με Φαγόπυρο | Raw-Vegan

Σοκολατένιες Τρούφες με Φαγόπυρο_1

Η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει με μια γλυκειά και σοκολατένια συνταγή (αλίμονο, τι άλλο θα μπορούσατε να περιμένετε από εμένα)!

Εύχομαι το 2015 με όλες του τις δυσκολίες να μας έκανε πιο δυνατούς και να μας έφερε πιο κοντά στον αληθινό μας εαυτό, στον πολεμιστή που κρύβουμε μέσα μας. To 2016 ας είναι μια χρονιά που θα δρέψουμε τους καρπούς όλων των προσπαθειών μας με πλήρη επίγνωση του πραγματικού μας εαυτού και με ενεργοποιημένη την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας.

Αγάπη… Υγεία… Ειρήνη… Ευτυχία… Αφθονία… Προστασία…
σε όλα τα πλάσματα της γης…
Namaste…

Σοκολατένιες Τρούφες με Φαγόπυρο_2

Υλικά:

Για τις τρούφες:

  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα καρύδια
  • 1/4 κούπας σιρόπι αγάβης
  • 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο
  • 2 κ.σ. χαρουπόσκονη
  • 1 κ.σ. ωμό κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας (ή 3 κ.σ. ταχίνι + 1 κ.σ. νερό)
  • 2 κ.σ. ωμό φαγόπυρο
  • 1/2 λοβό βανίλιας (τους σπόρους)

Για την επικάλυψη:

  • 2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγάβης
  • 1 κ.σ. χαρουπόσκονη
  • 1 κ.σ. ωμό κακάο 
  • ωμό φαγόπυρο/σουσάμι/τριμμένο καρύδι/cacao nibs
Εκτέλεση:
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τις τρούφες στην κουζινομηχανή μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής ζύμη. 
  • Πλάστε τα τρουφάκια και αφήστε τα στην άκρη.
  • Ετοιμάστε τη γκανάς επικάλυψης ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι το λάδι καρύδας, το σιρόπι αγάβης και τη χαρουπόσκονη με το κακάο και αφήστε τη στην άκρη.
  • Βάλτε σε ένα άλλο μπολάκι τα συστατικά επικάλυψης.
  • Πάρτε ένα-ένα τρουφάκι και αφού πρώτα βουτήξετε το πάνω μέρος του στη γκανάς μετά βουτήξτε το στην επικάλυψη (εγώ χρησιμοποίησα μόνο φαγόπυρο).
  • Επαναλάβετε με όλα τα τρουφάκια δημιουργώντας δικούς σας συνδιασμούς επικάλυψης.
  • Φυλάξτε τα τρουφάκια στο ψυγείο σε γυάλινο τάπερ.

Η αρχική συνταγή είναι από το rawfoodrecipes.com.

Leave a Reply