Σοκολατένιες Τρούφες με Ταχίνι | Chocolate Truffles with Tahini | Raw-Vegan

Σοκολατένιες Τρούφες με Ταχίνι_2

Έχω να φτιάξω τρουφάκια κανένα τρίμηνο. Σήμερα είδα μια ωραία συνταγή με ταχίνι, τη δοκίμασα και μου άρεσε. (Σας έχω πει ότι έχω φάει κόλλημα με το ταχίνι;)
Σας την παραδίδω με πολύ μικρές αλλαγές.

Συστατικά: (για 25 τμχ)
  • 1 1/2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 2 κ.σ. ωμό κακάο
  • 2 κ.σ. χαρουπάλευρο
  • 1/2 κούπα κοπανισμένο λιναρόσπορο
  • 4 κ.σ. cacao nibs
  • 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων
  • 1/2 κούπα ταχίνι ολικής άλεσης
  • 1/2 κούπα γλυκαντικό σε υγρή μορφή (σιρόπι αγαύης/σφενδάμου ή μέλι για τους μη vegan)
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε όλα τα στεγνά υλικά με ένα κουτάλι.
  • Ρίξτε μέσα το ταχίνι και το γλυκαντικό και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κολλώδης μάζα.
  • Βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
  • Αποθηκεύστε σε γυάλινο τάπερ στο ψυγείο για 2 εβδομάδες (λέμε τώρα…).

 

Version in English

Σοκολατένιες Τρούφες με Ταχίνι_1
I haven’t made any truffles the past 3 months. Today I saw this tahini-based recipe and I tried it because I have an addiction to tahini lately. It turned out very good. Here it is…
 
Ingredients: (for 25 pcs)
  • 1½ cup quick oats
  • 2 Tbsp raw cacao powder
  • 2 Tbsp carob powder
  • ½ cup ground flax seed
  • 4 Tbap cacao nibs
  • a pinch of Himalayan salt
  • ½ cup wholegrain tahini 
  • ½ cup liquid sweetener (agave, maple, honey if not vegan, etc.)
Directions:
  • In a large bowl mix together all the dry ingredients with a spoon.
  • Add in the tahini and sweetener and mix until combined.
  • Using slightly damp hands roll the chocolate tahini dough into bite sized balls.
  • Store in a glass airtight container in the fridge for up to two weeks (if they will last so long… lol).

Η αρχική συνταγή είναι από το theconscientiouseater.com.

Leave a Reply