Βrownies με επικάλυψη σοκολάτας | Raw-Vegan
Τα brownies είναι η απόλυτη σοκολατένια λιχουδιά για τις στιγμές που ο οργανισμός μας ζητάει απεγνωσμένα υπερβολική δόση κακάο.
Θα με πιστεύατε αν σας έλεγα ότι τα brownies κάνουν καλό; Όχι; Μα γιατί; Έχετε μείνει στην κλασική συνταγή με τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το βούτυρο;
Ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Τα brownies μεταμορφώνονται και αποκτούν νέα, ωμοφαγική – χορτοφαγική έκδοση καθώς περιέχουν όλα τα υγιεινά συστατικά που χρησιμοποιεί ένας χορτοφάγος για να γλυκαθεί.
Η συνταγή προέρχεται από μια master του είδους, την ωμοφάγο Suzan Powers και την υπέροχη ιστοσελίδα της.
Υλικά:
Για τα brownies:
- 2 κούπες καρύδια
- 1 κούπα κακάο
- 2 κούπες χουρμάδες medjool (περίπου 24 τμχ)
- 1/2 κούπα αποξηραμένα σύκα
- 1 μπαστουνάκι βανίλιας
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 1/2 κούπα κακάο
- 1/2 κούπα μέλι (ή σιρόπι αγάβης)
- 1/4 κούπας λιωμένο λάδι καρύδας
- φλούδες αμυγδάλου (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση:
- Τοποθετείστε τα καρύδια στον κάδο της κουζινομηχανής και αλέστε τα.
- Προσθέστε το κακάο, την κανέλα και τη βανίλια.
- Προσθέστε σε δόσεις τους χουρμάδες και τα σύκα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πάστα.
- Απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι και βάλτε το στο ψυγείο.
- Εντωμεταξύ, ετοιμάστε την επικάλυψη σοκολάτας ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπωλ.
- Ρίξτε την επικάλυψη πάνω από τα brownies και εάν επιθυμείτε μπορείτε να γαρνίρετε με φλούδες αμυγδάλου.
- Τοποθετείστε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, για να σφίξει το μίγμα.
- Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια.
Extra Tips:
- Στο μίγμα της βάσης μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας και 1/2 κούπα goji berries.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κακάο με χαρουπόσκονη.
- Εάν δεν διαθέτετε δυνατή κουζινομηχανή μπορείτε πρώτα να μουλιάσετε τους χουρμάδες για 15 λεπτά και να τους στίψετε καλά πριν τους βάλετε στο μίγμα.