Brownies με Κολοκύθα | Pumpkin Brownies | Vegan
Λατρεύω αυτό το brownie! Είναι σούπερ σοκολατένιο, όχι πολύ γλυκό, υγρό και μαλακό, και μου είναι πολύ δύσκολο να φάω μόνο ένα κομμάτι!
Υλικά: (για 12 κομμάτια)
Για το υποκατάστατο αυγού:
- 2 κ.σ. αλεύρι λιναρόσπορου
- 5 κ.σ. φιλτραρισμένο νερό
Στεγνά υλικά:
- 1 1/4 κούπας αλεύρι ζέας
- 1/4 κούπας κακάο
- 1/4 κούπας χαρουπόσκονη (ή κακάο)
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα (χωρίς αλουμίνιο)
- 1 κ.γ. σκόνη βιολογικής βανίλιας
- 1 κ.γ. ginger σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/3 κούπας μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη
Υγρά υλικά:
- 1/2 κούπα πουρές κολοκύθας καλά στραγγισμένος
- 2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
- 1/2 κούπα σιρόπι αγάβης
- 1 κ.σ. βιολογικό μηλόξυδο
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Επικάλυψη Σοκολάτας (προαιρετικά)
- 1/2 αβοκάντο
- 1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
- 1 κ.σ. σιρόπι αγάβης
- 2 κ.σ. ωμό κακάο
- 1-2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Για το brownie:
- Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι το λιναρόσπορο με το νερό και αφήστε το στην άκρη ανακατεύοντάς το συχνά για να πήξει μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατέψτε τα στεγνά υλικά (εκτός από τη σοκολάτα) σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
- Βάλτε στον επεξεργαστή τροφών τα υγρά υλικά και το μίγμα λιναρόσπορου και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα στενά υλικά και ανακατέψτε. Το μίγμα θα είναι πηχτό.
- Ενσωματώστε με ένα κουτάλι την σοκολάτα.
- Αλείψτε ένα πυρίμαχο ταψάκι διαστάσεων 28*21εκ. (ή Φ20) με λάδι καρύδας και πασπαλίστε με λίγο κακάο. Ρίξτε το μίγμα και απλώστε το ομοιόμορφα με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά (όταν βυθίζετε μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή).
- Αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά και απλώστε την επικάλυψη σοκολάτας.
- Διατηρήστε στο ψυγείο.
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- Λιώστε το αβοκάντο στο multi.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
- Απλώστε πάνω στο brownie και διακοσμήστε όπως επιθυμείτε.
Version in English
Ingredients: (for 12 servings)
Egg Substitute:
- 2 tbsp flax seeds
- 5 tbsp water
Dry Ingredients:
- 1 and ¼ cup dinkel flour (or whole wheat)
- 1/4 cup raw cocoa
- 1/4 cup carob powder
- 1 tsp baking soda (aluminum free)
- 1 tsp organic vanilla powder
- 1 tsp ginger powder
- 1/4 tsp fine sea salt
- 1/3 cup finely cut up dark chocolate without sugar
Wet Ingredients:
- ½ cup pureed pumpkin, drained
- 2 Tbsp melted coconut oil
- ½ cup agave syrup
- 1 tbsp organic apple cider vinegar
- ½ cup fresh orange juice
Chocolate frosting (optionally):
- 1/2 avocado
- 1 Tbsp melted coconut oil
- 1 Tbsp agave syrup
- 2 Tbsp raw cocoa
- 1-2 Tbsp fresh orange juice
Directions:
For the brownie:
- Soak 2 tbsp of flax seeds in 5 tbsp of water. Leave the flax seeds to turn into an “egg-like” gel while preparing dry and wet ingredients. Stir occasionally.
- Mix the dry ingredients in a bowl (apart from the chocolate).
- Put the wet ingredients and the flax egg in the food processor and blend.
- Add the dry mix and blend. The dough will be thick.
- Fold in the dark chocolate with a spoon.
- Spread some coconut oil in a 28*21cm (or Φ20) baking pan and sprinkle some cocoa. Put in the mix and apply evenly using the back of a wet spoon.
- Bake in preheated oven at 180°C for 20-25 minutes (if you prick the brownie with a toothpick it should come out dry).
- Let it cool for 30 minutes and apply the chocolate frosting.
For the chocolate frosting:
- Blend the avocado in the food processor.
- Add the rest of the ingredients and blend.
- Apply it on the brownie and decorate as desired.
Πηγή / Source: www.cearaskitchen.com.