Brownies με Κολοκύθα | Pumpkin Brownies | Vegan

Brownie με Κολοκύθα_4

Λατρεύω αυτό το brownie! Είναι σούπερ σοκολατένιο, όχι πολύ γλυκό, υγρό και μαλακό, και μου είναι πολύ δύσκολο να φάω μόνο ένα κομμάτι!

Brownie Διπλής Σοκολάτας με Κολοκύθα_1

Υλικά: (για 12 κομμάτια)

Για το υποκατάστατο αυγού:

  • 2 κ.σ. αλεύρι λιναρόσπορου
  • 5 κ.σ.  φιλτραρισμένο νερό

Στεγνά υλικά:

  • 1 1/4 κούπας αλεύρι ζέας
  • 1/4 κούπας κακάο
  • 1/4 κούπας χαρουπόσκονη (ή κακάο) 
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα (χωρίς αλουμίνιο)
  • 1 κ.γ. σκόνη βιολογικής βανίλιας
  • 1 κ.γ. ginger σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1/3 κούπας μαύρη σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη

Υγρά υλικά:

  • 1/2 κούπα πουρές κολοκύθας καλά στραγγισμένος
  • 2 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1/2 κούπα σιρόπι αγάβης
  • 1 κ.σ. βιολογικό μηλόξυδο
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

Επικάλυψη Σοκολάτας (προαιρετικά)

  • 1/2 αβοκάντο
  • 1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγάβης
  • 2 κ.σ. ωμό κακάο
  • 1-2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση:

Για το brownie:

  • Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι το λιναρόσπορο με το νερό και αφήστε το στην άκρη ανακατεύοντάς το συχνά για να πήξει μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Ανακατέψτε τα στεγνά υλικά (εκτός από τη σοκολάτα) σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
  • Βάλτε στον επεξεργαστή τροφών τα υγρά υλικά και το μίγμα λιναρόσπορου και ανακατέψτε. 
  • Προσθέστε τα στενά υλικά και ανακατέψτε. Το μίγμα θα είναι πηχτό.
  • Ενσωματώστε με ένα κουτάλι την σοκολάτα.
  • Αλείψτε ένα πυρίμαχο ταψάκι διαστάσεων 28*21εκ.  (ή Φ20) με λάδι καρύδας και πασπαλίστε με λίγο κακάο. Ρίξτε το μίγμα και απλώστε το ομοιόμορφα με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά (όταν βυθίζετε μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή).
  • Αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά και απλώστε την επικάλυψη σοκολάτας.
  • Διατηρήστε στο ψυγείο.

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • Λιώστε το αβοκάντο στο multi.
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
  • Απλώστε πάνω στο brownie και διακοσμήστε όπως επιθυμείτε.

 

 

 

Version in English

Brownie Διπλής Σοκολάτας με Κολοκύθα_3

Ingredients: (for 12 servings)
Egg Substitute:
  • 2 tbsp flax seeds
  • 5 tbsp water
Dry Ingredients:
  • 1 and ¼ cup dinkel flour (or whole wheat)
  • 1/4 cup raw cocoa
  • 1/4 cup carob powder
  • 1 tsp baking soda (aluminum free)
  • 1 tsp organic vanilla powder
  • 1 tsp ginger powder
  • 1/4 tsp fine sea salt
  • 1/3 cup finely cut up dark chocolate without sugar 
 

Wet Ingredients:

  • ½ cup pureed pumpkin, drained
  • 2 Tbsp melted coconut oil
  • ½ cup agave syrup
  • 1 tbsp organic apple cider vinegar
  • ½ cup fresh orange juice

Chocolate frosting (optionally):

  • 1/2 avocado
  • 1 Tbsp melted coconut oil
  • 1 Tbsp agave syrup
  • 2 Tbsp raw cocoa
  • 1-2 Tbsp fresh orange juice

 

Directions:
For the brownie:
  • Soak 2 tbsp of flax seeds in 5 tbsp of water. Leave the flax seeds to turn into an “egg-like” gel while preparing dry and wet ingredients. Stir occasionally.
  • Mix the dry ingredients in a bowl (apart from the chocolate).
  • Put the wet ingredients and the flax egg in the food processor and blend.
  • Add the dry mix and blend. The dough will be thick.
  • Fold in the dark chocolate with a spoon.
  • Spread some coconut oil in a 28*21cm (or Φ20) baking pan and sprinkle some cocoa. Put in the mix and apply evenly using the back of a wet spoon.
  • Bake in preheated oven at 180°C for 20-25 minutes (if you prick the brownie with a toothpick it should come out dry).
  • Let it cool for 30 minutes and apply the chocolate frosting.

For the chocolate frosting:

  • Blend the avocado in the food processor.
  • Add the rest of the ingredients and blend.
  • Apply it on the brownie and decorate as desired.
 

 

Πηγή / Source: www.cearaskitchen.com.

Leave a Reply