Nachos με Πικάντικη Σάλτσα “Τυριού” | Vegan
Λατρεύετε το Μεξικάνικο φαγητό και ιδιαίτερα τα nachos, αυτές τις τραγανές μίνι τορτίγιες που σερβίρονται με κρεμώδη σάλτσα τυριού; Αν ναι, τότε ετοιμαστείτε για μια νέα γευστική εμπειρία που θα αποδείξει ότι χορτοφαγία δεν σημαίνει flat άνοστα φαγητά, αλλά super νόστιμα “πειραγμένα” πιάτα.
Ανακάλυψα τη συνταγή για αυτή την γευστικότατη κρεμώδη σάλτσα στο αξιόλογο blog 365vegandays.wordpress.com. Εκεί παρουσιάζεται μια καταπληκτική προσπάθεια να καταγραφούν vegan συνταγές, μία για κάθε ημέρα του χρόνου. Αξίζει να το επισκεφθείτε! Είναι από τις πρώτες ιστοσελίδες που συμβουλεύτηκα κατά την εισαγωγή μου στη χορτοφαγία και με βοήθησε πάρα πολύ.
Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Ακολουθείστε τις οδηγίες!
Υλικά (για 2 μερίδες):
- ½ κούπα διατροφική μαγιά
- ½ κούπα αλεύρι (έβαλα ζέας)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. νιφάδες τσίλι (ή καπνιστή πάπρικα)
- ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- πιπέρι καγιέν (ανάλογα με τις αντοχές σας)
- ½ κ.γ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη (ή ½ κρεμμύδι λιωμένο)
- ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (ή 1 σκελίδα λιωμένη)
- 2 κούπες νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (ή ταμάρι)
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά.
- Περιχύνετε με το νερό και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη σε δυνατή φωτιά.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά όταν το μίγμα είναι παχύρευστο (προσοχή να μην πήξει πολύ).
- Περιχύνετε τα nachos με το μίγμα και απολαμβάνετε.
- Εάν επιθυμείτε μπορείτε να γαρνίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά-μικρά κυβάκια.
Δεν είναι Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α;
Extra tip:
Μπορείτε να ανακατέψετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα βάζο και να το φυλάξετε στο ντουλάπι σας. Έτσι, όταν σας πιάσει εκείνη η νυχτιάτικη λιγούρα ή έλθουν ξαφνικά φίλοι στο σπίτι, μπορείτε να ετοιμάσετε πολύ γρήγορα τη σάλτσα προσθέτοντας απλά τα υγρά υλικά.