Smoothie με Μπανάνα, Αχλάδι & Βατόμουρα | Raw-Vegan

Smoothie με μπανάνα, αχλάδι & μούρα_2

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ματούλα μου έφερε κάτι ωραία άγρια μωβ βατόμουρα που είχε μαζέψει η μητέρα της από το βουνό. Έφαγα μερικά και τα υπόλοιπα τα έβαλα στην κατάψυξη.

Σήμερα το πρωί με αυτά τα βατόμουρα αλλά και με λίγα raspberries που είχα αγοράσει κατεψυγμένα από το super market έφτιαξα ένα γευστικότατο μωβ smoothie. Χρησιμοποίησα τη μπανάνα και το αχλάδι που επίσης είχα φυλάξει στην κατάψυξη* και ο συνδυασμός των παγωμένων φρούτων με το φρέσκο γάλα αμυγδάλου έδωσε ένα ποτό σαν γρανίτα, απλά τέλειο! Καθώς το ρουφούσα με το καλαμάκι ένιωθα και τα κομματάκια από τα μούρα (φαίνονται στη φωτογραφία) να κάνουν κρατς μέσα στο στόμα μου… Είχε πολύ πλάκα!

Υλικά: (για 1 μεγάλο ποτήρι)
  • 1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε κομματάκια
  • 2 μικρά αχλάδια κομμένα σε κομματάκια
  • 1/2 κούπα μούρα (ό,τι διαθέτετε)
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο (ή σπόρους chia)
Εκτέλεση:
  • Βάλτε όλα τα υλικά στο blender και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι.
Extra tips:
  • Εάν δεν έχετε γάλα αμυγδάλου προσθέστε απλό νεράκι.

 

* Όταν το έχω παρακάνει με τα ψώνια και έχω αγοράσει μεγάλες ποσότητες  φρούτων, αυτά που κινδυνεύουν να χαλάσουν τα καταψύχω εγκαίρως. Τα πλένω, τα κόβω σε κομματάκια, τα απλώνω σε ένα ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα καταψύχω. Μετά από 24 ώρες τα τοποθετώ σε τάπερ ή πλαστικά σακουλάκια για την κατάψυξη. Έτσι, όποτε θέλω φρούτα για smoothies απλά τα βγάζω από την κατάψυξη και τα ρίχνω στο blender.

Leave a Reply