Smoothie με Παντζάρι, Αχλάδι, Πορτοκάλι & Ginger | Raw-Vegan
Καιρό τώρα προσπαθώ να ενσωματώσω το παντζάρι στα smoothies μου. Εδώ που τα λέμε, είναι ένα λαχανικό που δεν έχουμε συνηθίσει να το καταναλώνουμε ωμό.
Τελικά όμως όλα είναι θέμα συνδυασμών. Όλα εξαρτώνται από τα υλικά που θα αναμίξεις. Σε μια στιγμή έμπνευσης λοιπόν (συγκεκριμένα πριν από 5 λεπτά) δημιούργησα αυτό το smoothie με το υπέροχο βαθύ κόκκινο χρώμα του κρασιού και την υπέροχη, δροσερή και αναζωογονητική γεύση. Ο βασιλιάς είναι το πατζάρι με τη γήινη αλλά γλυκειά γεύση του. Η βασίλισσα είναι το ginger με την υπέροχη σπιρτάδα του. Ο χυμός πορτοκάλι είναι το δροσιστικό στοιχείο και το αχλάδι προσθέτει στην υφή και στη γλύκα.
Υλικά: (για ένα μεγάλο ποτήρι)
- 1 μικρό παντζάρι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 μικρά αχλάδια
- το χυμό 2 πορτοκαλιών
- 1 φέτα ginger 2 εκ.
- 1/2 κούπα νερό
Εκτέλεση:
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο blender και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε σε μεγάλο ποτήρι και απολαύστε.
Extra tips:
- Ξεκινήστε με μικρή δόση πατζαριού και αυξήστε την την επόμενη φορά εάν σας αρέσει.
- Προσθέστε παραπάνω νερό αν χρειαστεί για να γίνει ένα λεπτόρευστο smoothie.