Vegan Μαγιονέζα (Vegan Mayonaise) | Raw-Vegan

Vegan Μαγιονέζα_2

Μαγιονέζα… Vegan!
Θεϊκό;
Αληθινό!
No comment!

Υλικά: (για 2 περίπου κούπες)
  • 1 κούπα κάσιους μουλιασμένα για 4 ώρες
  • 1/2 κούπα νερό φιλτραρισμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο (ή 1 σκελίδα ωμό σκόρδο)
  • 1/2 κ.γ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο blender και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μίγμα να έχει κρεμώδη υφή.
  • Προσθέστε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά στο blender.
  • Μεταφέρετε τη μαγιονέζα σε γυάλινο βάζο και φυλάξτε την στο ψυγείο για 1 εβδομάδα περίπου.

 

 

Version in English

Vegan Μαγιονέζα_1

Vegan… mayonaise!
Divine?
Real!
No comment!

Ingredients: (for aprox. 2 cups)
  • 1 cup cashews, soaked for 4 hours
  • 1/2 cup filtered water
  • 2 TBsp fresh lemon juice
  • 2 TBsp apple cider vinegar
  • 1 1/2 tsp mustard powder
  • 1 tsp dried garlic flakes (or 1 garlic clove, peeled)
  • 1/2 tsp agave syrup
  • 1 tsp fine sea salt
  • 1/2 cup extra virgin olive oil
Directions:
  • Add all of the ingredients except the olive oil to your high speed blender and blend until smooth and creamy.
  • While blending, slowly begin to drizzle the olive oil in, a slow and steady stream, creating an emulsion. 
  • Pour the mayonnaise into a glass jar and place into the fridge. 

 

Πηγή (Source) : tasty-yummies.com

Leave a Reply