Μπισκότα με Ταχίνι & Μέλι | Tahini & Honey Cookies | Vegetarian-GF

Μπισκότα με ταχίνι & μέλι_1Μαλακά μπισκότα με ταχίνι και μέλι χωρίς γλουτένη, με αλεύρι αμυγδάλου.
Αν είστε vegan αντικαταστήστε το μέλι με σιρόπι αγάβης ή σφενδάμου.

Μπισκότα με ταχίνι & μέλι_4

Υλικά: (για 30 μπισκότα)
  • 2 κ.σ. σπόρους chia
  • 6 κ.σ. φιλτραρισμένο νερό
  • 1  κούπα ταχίνι ολικής
  • 2/3 κούπας μέλι
  • 4 σταγόνες βρώσιμο αιθέριο έλαιο βανίλιας
  • 3 κούπες αλεύρι αμυγδάλου*
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα (χωρίς αλουμίνιο)
  • 2 κ.γ. κανέλλα Κεϋλάνης
  • 1/4 κ.γ. ανθό αλατιού
  • 1/2 κούπα σουσάμι αναποφλοίωτο
Εκτέλεση:
  • Ανακατέψτε τους σπόρους chia με το νερό και αφήστε το μίγμα 10 λεπτά να πήξει.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ταχίνι, το μέλι, τη βανίλια και το μίγμα chia.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, τη μαγειρική σόδα, την κανέλλα και το αλάτι.
  • Ρίξτε το υγρό μίγμα στο στεγνό μίγμα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέστε το σουσάμι και ανακατέψτε ξανά.
  • Με το μίγμα πλάστε μικρά μπαλάκια και πατήστε τα ανάμεσα στις παλάμες για να γίνουν επίπεδα.
  • Αραδιάστε τα σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως στο ταψί και μεταφέρετέ τα σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.

 

*  Το αλεύρι αμυγδάλου μπορεί να είναι ο αποξηραμένος πολτός που περισσεύει από την παρασκευή γάλακτος αμυγδάλου ή απλά βάλτε αμύγδαλα στο μύλο του καφέ και κάντε τα σκόνη.

 

 

Version in English

Μπισκότα με ταχίνι & μέλι_6

Soft cookies with tahini & honey. Gluten free, with almond flour.
If you’ re vegan use agave syrup or maple syrup instead of honey.

Ingredients: (for 30 cookies)
  • 2 Tbsp chia seeds
  • 6 Tbsp filtered water
  • 1  cup wholegrain tahini
  • 2/3 cup honey
  • 4 drops edible vanilla essential oil
  • 3 cups almond flour*
  • 2 tsp baking soda (aluminum free)
  • 2 tsp Ceylon cinnamon
  • 1/4 teaspoon fine sea salt
  • 1/2 cup  wholegrain sesame seeds
Instructions:
  • Mix chia seeds with water and let it sit for 10 minutes until it forms a jelly consistency.
  • In  a bowl mix  the tahini, honey, vanilla, and chia mix.
  • In another bowl mix the almond flour, baking soda, cinnamon and sea salt.
  • Mix the wet ingredients with the dry ingredients using a spoon.
  • Add the sesame seeds and mix again.
  • Make small balls with your hands and then flatten them by pressing them between your palms.
  • Place them on a baking sheet lined with parchment paper and bake in preheated oven at 180 °C for 15 minutes until the edges are golden brown.
  • Allow them  to cool on the baking sheet completely before transferring them to a glass container.

 

* For the almond flour you can use the dehydrated almond pulp the is left over when you make your almond milk, or you can just put almonds in a coffee grinder and turn them into flour

 

 

Η αρχική συνταγή είναι από το thetoastedpinenut.com.

Leave a Reply