Μπισκότα με Ταχίνι & Μέλι | Tahini & Honey Cookies | Vegetarian-GF
Μαλακά μπισκότα με ταχίνι και μέλι χωρίς γλουτένη, με αλεύρι αμυγδάλου.
Αν είστε vegan αντικαταστήστε το μέλι με σιρόπι αγάβης ή σφενδάμου.
Υλικά: (για 30 μπισκότα)
- 2 κ.σ. σπόρους chia
- 6 κ.σ. φιλτραρισμένο νερό
- 1 κούπα ταχίνι ολικής
- 2/3 κούπας μέλι
- 4 σταγόνες βρώσιμο αιθέριο έλαιο βανίλιας
- 3 κούπες αλεύρι αμυγδάλου*
- 2 κ.γ. μαγειρική σόδα (χωρίς αλουμίνιο)
- 2 κ.γ. κανέλλα Κεϋλάνης
- 1/4 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/2 κούπα σουσάμι αναποφλοίωτο
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε τους σπόρους chia με το νερό και αφήστε το μίγμα 10 λεπτά να πήξει.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ταχίνι, το μέλι, τη βανίλια και το μίγμα chia.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, τη μαγειρική σόδα, την κανέλλα και το αλάτι.
- Ρίξτε το υγρό μίγμα στο στεγνό μίγμα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
- Προσθέστε το σουσάμι και ανακατέψτε ξανά.
- Με το μίγμα πλάστε μικρά μπαλάκια και πατήστε τα ανάμεσα στις παλάμες για να γίνουν επίπεδα.
- Αραδιάστε τα σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
- Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως στο ταψί και μεταφέρετέ τα σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.
* Το αλεύρι αμυγδάλου μπορεί να είναι ο αποξηραμένος πολτός που περισσεύει από την παρασκευή γάλακτος αμυγδάλου ή απλά βάλτε αμύγδαλα στο μύλο του καφέ και κάντε τα σκόνη.
Version in English
Soft cookies with tahini & honey. Gluten free, with almond flour.
If you’ re vegan use agave syrup or maple syrup instead of honey.
Ingredients: (for 30 cookies)
- 2 Tbsp chia seeds
- 6 Tbsp filtered water
- 1 cup wholegrain tahini
- 2/3 cup honey
- 4 drops edible vanilla essential oil
- 3 cups almond flour*
- 2 tsp baking soda (aluminum free)
- 2 tsp Ceylon cinnamon
- 1/4 teaspoon fine sea salt
- 1/2 cup wholegrain sesame seeds
Instructions:
- Mix chia seeds with water and let it sit for 10 minutes until it forms a jelly consistency.
- In a bowl mix the tahini, honey, vanilla, and chia mix.
- In another bowl mix the almond flour, baking soda, cinnamon and sea salt.
- Mix the wet ingredients with the dry ingredients using a spoon.
- Add the sesame seeds and mix again.
- Make small balls with your hands and then flatten them by pressing them between your palms.
- Place them on a baking sheet lined with parchment paper and bake in preheated oven at 180 °C for 15 minutes until the edges are golden brown.
- Allow them to cool on the baking sheet completely before transferring them to a glass container.
* For the almond flour you can use the dehydrated almond pulp the is left over when you make your almond milk, or you can just put almonds in a coffee grinder and turn them into flour