Σοκολατένιες Τρούφες με Ταχίνι | Chocolate Truffles with Tahini | Raw-Vegan
Έχω να φτιάξω τρουφάκια κανένα τρίμηνο. Σήμερα είδα μια ωραία συνταγή με ταχίνι, τη δοκίμασα και μου άρεσε. (Σας έχω πει ότι έχω φάει κόλλημα με το ταχίνι;)
Σας την παραδίδω με πολύ μικρές αλλαγές.
Συστατικά: (για 25 τμχ)
- 1 1/2 κούπες νιφάδες βρώμης
- 2 κ.σ. ωμό κακάο
- 2 κ.σ. χαρουπάλευρο
- 1/2 κούπα κοπανισμένο λιναρόσπορο
- 4 κ.σ. cacao nibs
- 1 πρέζα αλάτι Ιμαλαΐων
- 1/2 κούπα ταχίνι ολικής άλεσης
- 1/2 κούπα γλυκαντικό σε υγρή μορφή (σιρόπι αγαύης/σφενδάμου ή μέλι για τους μη vegan)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε όλα τα στεγνά υλικά με ένα κουτάλι.
- Ρίξτε μέσα το ταχίνι και το γλυκαντικό και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κολλώδης μάζα.
- Βρέξτε τα χέρια σας και πλάστε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
- Αποθηκεύστε σε γυάλινο τάπερ στο ψυγείο για 2 εβδομάδες (λέμε τώρα…).
Version in English

I haven’t made any truffles the past 3 months. Today I saw this tahini-based recipe and I tried it because I have an addiction to tahini lately. It turned out very good. Here it is…
Ingredients: (for 25 pcs)
- 1½ cup quick oats
- 2 Tbsp raw cacao powder
- 2 Tbsp carob powder
- ½ cup ground flax seed
- 4 Tbap cacao nibs
- a pinch of Himalayan salt
- ½ cup wholegrain tahini
- ½ cup liquid sweetener (agave, maple, honey if not vegan, etc.)
Directions:
- In a large bowl mix together all the dry ingredients with a spoon.
- Add in the tahini and sweetener and mix until combined.
- Using slightly damp hands roll the chocolate tahini dough into bite sized balls.
- Store in a glass airtight container in the fridge for up to two weeks (if they will last so long… lol).
Η αρχική συνταγή είναι από το theconscientiouseater.com.