Υποκατάστατο Αυγού | Egg Substitute | Raw-Vegan
Θέλετε να σας πω έναι μυστικό; Μπορείτε στις συνταγές χορτοφαγικής ζαχαροπλαστικής να αντικαταστήσετε τα αυγά με “αυγά λιναρόσπορου” ή “αυγά chia”. Πως; Πολύ απλά, με λιναρόσπορο ή σπόρους chia και νερό.
Οι σπόροι πρέπει να είναι τριμμένοι σε μύλο του καφέ ή σε μύλο πιπεριού.
Υλικά: (για 1 "αυγό")
- 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο (ή σπόρους chia)
- 3 κ.σ. χλιαρό νερό (φιλτραρισμένο)
Εκτέλεση:
- Σε 1 μπολάκι ανακατέψτε το λιναρόσπορο με το νερό.
- Αφήστε να σταθεί για 10-15 λεπτά για να πήξει και… έτοιμο το υποκατάστατο του αυγού.
Extra tips:
- Αγοράστε έναν ηλεκτρικό μύλο του καφέ. Θα σας σώσει!
Version in English
Hey you vegetarians! Do you know that you can substitute eggs with “flax eggs” or “chia eggs”?
Yeap! That’s true…
So easy… So quick…
Ingredients: (for 1 "egg")
- 1 Tbsp ground flax seeds (or chia seeds)
- 3 Tbsp lukewarm filtered water
Εκτέλεση:
- Whisk together the ground seeds and water until well combined, and let it set for 10-15 minutes.
- Use as you would an egg in many of your favorite baking recipes.
Extra tips:
- Buy an electrical coffee grinder. It will save you…