Brownies Αμυγδάλου | Vegan
Love, love, love!
Choco love!
Brownie love!
Εύκολο και πεντανόστιμο.
Σλουρπ!! Μην το φάτε όλο μονομιάς. Μοιραστείτε το!
Σλουρπ!! Μην το φάτε όλο μονομιάς. Μοιραστείτε το!
Υλικά:
- 1 αυγό λιναρόσπορου
- 1/2 κούπα λιωμένο λάδι καρύδας
- 1/2 κούπα σιρόπι αγαύης (ή σφενδάμου)
- 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας (τους σπόρους)
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. ωμό κακάο
- 2 κ.σ. χαρουπόσκονη (ή κακάο)
- 3/4 κούπας αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κούπα αλεύρι βρώμης
- 2 κ.σ. νερό φιλτραρισμένο
Εκτέλεση:
- Ετοιμάστε το αυγό λιναρόσπορου και αφήστε το στην άκρη να πήξει για 15 λεπτά.
- Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι καρύδας με το σιρόπι αγάβης.
- Προσθέστε το αυγό λιναρόσπορου και τα υπόλοιπα υλικά ένα-ένα ανακατεύοντας καλά πριν προσθέσετε το επόμενο.
- Στρώστε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 22×18 εκ. και ρίξτε το μίγμα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά (κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα). Το brownie πρέπει να είναι μαλακό και ζουμερό.
- Αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψάκι και στη συνέχεια ξεφορμάρετε και κόψτε σε κομμάτια.
- Αποθηκεύστε το σε γυάλινο τάπερ στο ψυγείο.
Extra Tips:
- Εάν δε είστε vegan μπορείτε να αντικαταστήσετε το σιρόπι αγάβης με μέλι.
- Για να παρασκευάσετε αλεύρι βρώμης βάλτε τις νιφάδες βρώμης στο multi και κάντε τις σκόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε νιφάδες φαγόπυρου/κινόα κλπ.
- Εάν δεν φτιάχνετε γάλα αμυγδάλου αντικαταστήστε το αλεύρι αμυγδάλου με ωμά αμύγδαλα καλά τριμμένα στο multi.

Πηγή: www.cearaskitchen.com