Vegan Μαγιονέζα (Vegan Mayonaise) | Raw-Vegan
Μαγιονέζα… Vegan!
Θεϊκό;
Αληθινό!
No comment!
Υλικά: (για 2 περίπου κούπες)
- 1 κούπα κάσιους μουλιασμένα για 4 ώρες
- 1/2 κούπα νερό φιλτραρισμένο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
- 1 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο (ή 1 σκελίδα ωμό σκόρδο)
- 1/2 κ.γ. σιρόπι αγαύης
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο blender και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και το μίγμα να έχει κρεμώδη υφή.
- Προσθέστε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά στο blender.
- Μεταφέρετε τη μαγιονέζα σε γυάλινο βάζο και φυλάξτε την στο ψυγείο για 1 εβδομάδα περίπου.
Version in English
Vegan… mayonaise!
Divine?
Real!
No comment!
Ingredients: (for aprox. 2 cups)
- 1 cup cashews, soaked for 4 hours
- 1/2 cup filtered water
- 2 TBsp fresh lemon juice
- 2 TBsp apple cider vinegar
- 1 1/2 tsp mustard powder
- 1 tsp dried garlic flakes (or 1 garlic clove, peeled)
- 1/2 tsp agave syrup
- 1 tsp fine sea salt
- 1/2 cup extra virgin olive oil
Directions:
- Add all of the ingredients except the olive oil to your high speed blender and blend until smooth and creamy.
- While blending, slowly begin to drizzle the olive oil in, a slow and steady stream, creating an emulsion.
- Pour the mayonnaise into a glass jar and place into the fridge.
Πηγή (Source) : tasty-yummies.com